Zásahy hasičov v Trnavskom kraji vplyvom nepriaznivého počasia

18.01.2013 Trnava

Trnava - V súvislosti s dnešnou zhoršenou poveternostnou situáciou – snežením, sprevádzaným nárazovým vetrom vykonali príslušníci HaZZ z hasičských staníc Trnavského kraja v období od 05:00 hod. do 13:30 hod. dnešného dňa celkom 8 výjazdov k dopravným nehodám, či technickým zásahom.
V obci Kľačany do šlok zrážke 2 osobných aut, pričom došlo k zraneniu 1 osoby. Na ceste do Voderadov sa prerátila dodávka. V Topoľnici sa zrazili dve osobné autá. V Trnave došlo k úniku PHM havarovaného vozidla. V Lakšárskej Novej Vsi ostalo stáť nákladné auto na kraji cesty. K zrážke 3 aut bez zranení došlo v Hrnčiarovciach, smerom k výjazdu na D1. Vo Voderadoch skončilo auto v priekope. a Dve osobné autá sa zrazili v Galante, pri obci Nebojsa.
Vzhľadom k uvedenej zhoršenej poveternostnej situácii a v súvislosti s tým, že hlavne v okolí Trnavy na cestách č. I/61 Trnava - Bučany, Trnava - Cífer, II/504 Trnava - Malženice a č. III/05131 Trnava - Zavar sa vplyvom nárazového vetra a sneženia vytvárajú snehové jazyky, vyskytlo sa niekoľko prípadov zapadnutých motorových vozidiel hlavne na týchto úsekoch. Na vyslobodzovaní zapadnutých vozidiel sa v koordinácii s krajským operačným strediskom Hasičského a záchranného zboru v Trnave podieľajú členovia Dobrovoľného hasičského združenia POLE z Trnavy s technikou, určenou do ťažkého terénu.
 

Vyberte región